14 Juli, 2022

Venus Rami förgyller allsången i Telestaden

Venus Rami är en av de sprakande gästartisterna på Allsången i Telestaden den 28 juli. Den begåvade artisten föddes på västkusten, men flyttade så småningom till Skogås och har även bott på andra platser söder om söder. Barndomens alla intryck, platser och människor har bidragit till den unika musikstilen. Och låtarna skapar hon själv tillsammans med nära och kära.
Venus Rami

Venus föräldrar kommer från Iran och sina första år tillbringade Venus på Sveriges västkust. Här lyssnade hon på Gogoosh och Timbaland. Hon sjöng gamla persiska sånger och skrev hiphop-rim till kompisarna att sjunga med i. Tonåren tillbringade Venus i Skogås och södra Stockholm. Här mötte hon undergroundmusiken och influerades av queerscenen. Hon lyssnade bland annat på RnB, indie och elektronisk dansmusik. Och alla de olika stilarna finns idag närvarande i Venus musik, en helt unik stil.

Hej Venus! Ser du fram emot allsången?
– Ja, det gör jag verkligen. Det ska bli väldigt roligt med allsång i Telestaden. Jag har ju spenderat väldigt mycket tid i Farsta under min uppväxt. Farsta har varit mitt närmaste centrum, i Farsta har jag firat midsommar, här har jag haft många vänner som bott och ja, Farsta känns helt enkelt som hemma. Det finns en slags stolthet över att vara från söder om söder för mig och därför känns det fint att få ge något tillbaka till alla dem som bor här. Nu hoppas jag att vi kan dra ihop en show som är värdig dess publik!

Hur kan man förbereda sig inför allsången?
Om man vill lyssna in sig på mina låtar så kan man göra det här. Sedan är det ju ett bra tips att följa Telestaden på Facebook och Instagram och även Allsång i Farsta på Facebook och Instagram. Där får du alla nyheter och uppdateringar inför allsången.

Senast uppdaterad 14 juli, 2022