31 Mars, 2021

Telestaden först i Sverige med egen blomma

Telestaden, ett av södra Stockholms största utvecklingsområden, har anammat en egen blomma. Blomman knyter an till Telestadens historia, där Televerket varit en dominerande aktör under det senaste decenniet. Den blomma som ska symbolisera Telestaden är ringblomman.
Telestadens egen blomma

”Detta är ett sätt för oss att lyfta fram allt det fina som finns i Telestaden,” säger Per Högdin, projektchef för Telestaden.

”Det knyter också på ett fint sätt an till Televerkets verksamhet i området, som fick hela Sverige att ringa.”

Vill tänka nytt
Telestaden som utvecklas av Ikano Bostad och Rikshem har sedan tidigare en egen ljudslinga, som symboliserar livet i stadsdelen. Nu blir man alltså först i Sverige med att också knyta till sig en blomma.

”Redan från start har vi velat våga göra saker lite annorlunda,” säger Per Högdin. ”Vad vi vet är vi först i Sverige med att koppla en blomma till en stadsdel.”

Blommor i centrum
Blommor står också i centrum när Plantagen nu öppnar upp en pop up-butik i Telestaden. Intresset för butiken spås vara större än vanligt, då många under pandemin visat intresse för trädgård och spenderat mer tid utomhus än tidigare, enligt en färsk rapport från just Plantagen.

”Plantagen passar väl in i den typ av utbud vi vill skapa i Telestaden,” säger Per Högdin. ”Det är också en fin tajming då många nu börjar påta i jorden och förbereda växterna inför sommaren.”

Senast uppdaterad 31 mars, 2021