10 Januari, 2018

Telestadens ljud blir ringsignal

Telestaden var en gång i tiden Televerkets, och senare Telias kontorsområde. Platsen i Farsta förknippas med både kommunikation och ljud som nu fångats av en ljudkonstnär. Ljudidentiteten har sparats ned och blivit en egen ringsignal på iTunes. Intäkterna från nedladdningar av ringsignalen går innan jul oavkortat till föreningen Drömstort.
Ljudkonstnären Jonas Holmer gör fältarbete (Foto: Telestaden)
Telestadens ringsignal tillgänglig på iTunes

– Områdets historia har alltid varit förknippat med människornas röster och kommunikation i stort. Genom att skapa en melodi och gestalta samtidens Farsta vill vi hedra det som har varit och ta en ljudbild på området idag, säger Per Högdin, projektchef för Telestaden.

Uppdraget att komponera musik och gifta samma den med röster från Farsta gick till ljudkonstnären Jonas Holmer.

– Jag gick runt och spelade in olika ljud på plats, vilket var jätteroligt. Jag kände mig som en flanör vid sekelskiftet. Min inspiration var just platser, människor som pratar och ljud från naturen, säger Jonas Holmer.

Fram till jul 2019 har Telestaden en kampanj där alla intäkter från ringsignalen oavkortat skänks till organisationen Drömstort.

– Vi startade Drömstort i Farsta för att kunna hjälpa ungdomar och unga vuxna med allt från läxhjälp, jobbsökande till att erbjuda idrotts- och kulturaktiviteter. Telestadens stöd hjälper oss att fortsätta motivera ungdomar i förorten att tro på sig själva och följa sina drömmar, säger Kassim Nagwere, grundare av Drömstort.

Telestadens ljudidentitet hörs i flera av Telestadens kommunikationskanaler, så som i film och på Telestadens startsida ‘spela upp ljud’.
Ljudidentiteten finns att ladda ner på iTunes. 

Om konstnären
Namn: Jonas Holmer
Födelseort: Stockholm
Födelseår: 1980
Bor i Fredhäll, har ateljé i Hagsätra.
https://www.jonasholmer.com

För mer information

Per Högdin, per.hogdin@telestaden.se, 070-208 90 11
Sergio Guimaraes, sergio@speakingofpr.se, 076-1789 444

Senast uppdaterad 8 januari, 2020