29 December, 2019

Telestaden stödjer Drömstort med intäkter från områdets ringsignal

I samband med att Telestadens ljudidentitet lanseras, väljer Rikshem och Ikano Bostad att stödja Drömstort i en julkampanj. Intäkterna från iTunes - där områdets ringsignal finns att ladda ner - rundas upp till 10 000 kronor. Summan ska stärka organisationens arbete med att hjälpa barn och unga i förorten.
Kassim Nagwere, grundare av Drömstort, Per Högdin, projektchef på Telestaden. (Foto: Telestaden)

Med 2 000 blivande hem är Telestaden ett av södra Stockholms största bostadsprojekt, under utveckling av Ikano Bostad och Rikshem. Telestadens historia bygger på kommunikation mellan människor, något som under ett halvt sekel rent faktiskt främjats av den tidigare hyresgästen Televerket/Telia. Telestaden har attraktiva förutsättningar för bl.a. närservice, arbetsplatser, förskolor och skola och har redan nu hyresgäster som Familjebostäder och konstnärskollektivet Konstverket. När Telestaden tog fram en ringsignal utifrån den nya ljudidentiteten ville man göra något viktigt med intäkterna. Därför valde Telestaden att stötta en organisation från Farsta med årets julkampanj. Valet föll på årets Farstahjälte, Kassim Nagwere med organisationen Drömstort. En ideell förening som finns till för att motivera unga människor i förorter att våga drömma. Drömstort arrangerar workshops och föreläsningar, läxhjälp och inte minst idrotts- och kulturaktiviteter.

– Vi ville stötta en lokal organisation från Farsta som arbetar specifikt med att hjälpa barn och unga. Vi såg Drömstort som ett självklart och aktuellt val för vår donation, säger Per Högdin, projektchef på Telestaden.

– Vi startade Drömstort i Farsta för att kunna hjälpa ungdomar och unga vuxna med allt från läxhjälp, jobbsökande till att erbjuda idrotts- och kulturaktiviteter. Telestadens stöd hjälper oss att fortsätta motivera ungdomar i förorten att tro på sig själva och följa sina drömmar, säger Kassim Nagwere, grundare av Drömstort.

För de som inte lyssnat på ljudidentiteten finns den att ladda ner på iTunes och finns där även efter julkampanjen är avslutad.

 

För mer information:

Per Högdin, per.hogdin@telestaden.se, 070-208 90 11

Sergio Guimaraes, sergio@speakingofpr.se, 076-1789 444

Senast uppdaterad 13 januari, 2020