16 Januari, 2020

Telestaden får egen busshållplats

Telias gamla busshållplats på Mårbackagatan har nu bytt namn till Telestaden. Välkommen till en ny och varierad stadsdel - under utveckling av Rikshem och Ikano Bostad.
Ågesta Broväg.

Telestaden har fått sin egna busshållplats på Mårbackagatan. Den nya stadsdelen var en gång i tiden Televerkets, och senare Telias kontorsområde. Verksamheten flyttade ut 2016, året efter att Rikshem och Ikano Bostad förvärvat fastigheten. Detta för att bl.a. utveckla 2000 bostäder samt kontor, skolor och förskolor, idrottshall, äldreboende samt kulturverksamheter.

Idag är Farsta ett nav för kollektivtrafiken i Söderort. Knutpunkterna Farsta Strand och Farsta Centrum är väl integrerade med resten av Stockholm via tunnelbana, pendeltåg och buss. Från Farsta Strand kan du exempelvis nå Stockholm Centralstation på 15 minuter med pendeltåg. Från närliggande Farsta Centrum kan du bl.a. ta tunnelbanan till Gullmarsplan på 12 minuter. Därifrån tar du dig enkelt vidare med tvärbanan hela vägen till Solna Station via Globen, Liljeholmen, Alvik och Sundbyberg eller österut till Sickla. Det finns också ett flertal busslinjer som tar dig mot exempelvis Haninge eller Huddinge.

Lättillgänglig kollektivtrafik, vägar och cykelvägar gör att du på ett smidigt sätt kan ta dig till arbete eller studier – med närhet till både staden och naturen. Telestaden utvecklas till en attraktiv stadsdel oavsett hur ditt liv ser ut.

För mer information:

Per Högdin, projektchef, per.hogdin@telestaden.se, 070-208 90 11

Sergio Guimaraes, kommunikatör, sergio@speakingofpr.se, 076-1789 444

Senast uppdaterad 16 januari, 2020