27 November, 2018

Nytt äldreboende i Telestaden

Rikshem och Ikano Bostad har tecknat avtal med Attendo för ett ombyggnadsprojekt i Telestaden. Ett befintligt kontor kommer att moderniseras och förvandlas till ett äldreboende. Inflyttningen sker preliminärt våren 2021.
Bild: Binge Eliasson

När äldreboendet är färdigt kommer det bestå av 110 lägenheter om totalt ca. 8 000 kvm, uppdelat på tre plan.

– Vårt mål är att Telestaden ska vara en levande stadsdel för många människor i olika livsfaser och familjekonstellationer. Attendos äldreboende är en viktig del i detta avseende. Vi ser fram emot arbetet med att varsamt modernisera L-huset, som är perfekt för denna typ av verksamhet, säger Per Högdin, Telestadens projektchef.

– Vi har en trygg och stabil partner som tillsammans med oss vill vara med och modernisera Farstas äldreomsorg, säger Urban Thorén, affärsutvecklingschef på Attendo.

Äldreboendet  ska byggas i den så kallade byggnad L på Mårbackagatans sidan av Telestaden, på fastigheten Burmanstorp 1. Området har en unik miljö med prisad arkitektur med kulturhistoriskt värde, där det finns en blandning av kultur, service, skolor, bra kommunikationer och närhet till natur.

Bland de verksamheter som redan har flyttat till Telestaden finns Familjebostäder och Konstverket (ett kulturproduktionshus som samlar KKV och SITE).

 

För mer information:

Per Högdin, per.hogdin@telestaden.se, 070-208 90 11

Sergio Guimaraes, sergio@speakingofpr.se, 076-1789 444

 

Bild: Staffan Eliasson

Senast uppdaterad 22 augusti, 2019