23 April, 2017

Familjebostäder väljer Telestaden

Familjebostäder flyttar i juni 2017 delar av sin verksamhet till Telestaden i Farsta. Telestaden är en ny stadsdel under utveckling av Rikshem och Ikano Bostad.

Familjebostäder blir det första företaget att flytta in i Telestaden. En stor del av företagets medarbetare inom förvaltningsverksamheten flyttar samman från tre olika arbetskontor. Även bolagets besökskontor i Högdalen för hyresgäster i södra Stockholm får Telestaden som ny adress.

Lokalen är cirka 5 000 kvm och belägen mitt i Telestaden, Telias tidigare kontorsområde som utvecklas till en ny levande stadsdel i södra Stockholm.

– Telestaden har fantastiska förutsättningar att attrahera företag och organisationer av varierande karaktär. Vi välkomnar Familjebostäder in i området och arbetar för fullt vidare med att Telestaden ska bli ännu mer attraktiv för arbetsplatser, närservice, bostäder och skolor, säger Per Högdin, Telestadens projektchef.

– Vi har en stor andel av våra fastigheter och kunder i området, Farsta är verkligen Familjebostäderland! En samlokalisering i Telestaden av vår förvaltningsverksamhet på södra sidan är därför helt rätt både för våra kunder och för oss, säger Anette Sand VD på Familjebostäder.

Utöver satsningen på ett varierat utbud av arbetarplatser och service vill Rikshem och Ikano Bostad bygga 3 000 nya bostäder i området.

– Vi är i en spännande fas nu. Uthyrningen av kommersiella lokaler är igång och vi ser fram emot att snart också komma igång med samråd för området, säger Per Högdin.

 

För mer information

Per Högdin, per.hogdin@telestaden.se, 070-208 90 11
Sergio Guimaraes, sergio@speakingofpr.se, 076-1789 444
Erica Lawesson, erica.lawesson@familjebostader.com, 070-737 20 19

 

Om Familjebostäder

Familjebostäder är ett allmännyttigt bostadsbolag i koncernen Stockholms stad. Bolaget äger och förvaltar sammantaget 19 121 lägenheter och 2 252 lokaler. De kommande åren bygger bolaget minst 5 000 nya hyresrätter.

Familjebostäder etablerar sammantaget ca 100 arbetsplatser i Telestaden. Förvaltningsteam från dagens arbetskontor i Högdalens industriområde och Perstorp Sköndal flyttar in tillsammans med medarbetare vid bolagets besökskontor vid Högdalens Centrum. Inflyttningen sker i 2 etapper under perioden juni-september.

www.familjebostader.se

Senast uppdaterad 7 oktober, 2019