Bostäder med nära till stad och natur

I Telestaden kan du njuta av den mindre stadens fördelar men med storstadens alla möjligheter. Du har nära till såväl förskolor, skolor, affärer och annan närservice. Farsta centrum finns bara några minuters promenad bort.
Mårbackaparken (Bild: White arkitekter)
Mårbackastråket (Bild: White arkitekter)
Bild: Staffan Eliasson
Bild: Staffan Eliasson

Nära till kommunikationer ger nära till jobbet

När du bor i Telestaden har du nära till både staden och naturen. Farsta är redan idag ett nav för kollektivtrafiken i Söderort. Knutpunkterna Farsta Strand och Farsta Centrum är väl integrerade med resten av Stockholm via tunnelbana, pendeltåg, buss och gott om gång- och cykelvägar. Nu tillkommer Telestaden som en ny knutpunkt med såväl rekreationsmöjligheter, handel och kommunikation. Det gör att du snabbt och lätt kan ta dig in till Stockholms innerstad, till andra förorter och närförorter eller till angränsande kranskommuner.

Från närliggande Farsta Centrum kan du till exempel ta tunnelbanan till Gullmarsplan på 12 minuter. Därifrån tar du dig enkelt vidare med tvärbanan hela vägen till Solna Station via Globen, Liljeholmen, Alvik och Sundbyberg eller österut till Sickla.

Från Farsta Strand kan du nå Stockholm Centralstation på 15 minuter med Pendeltåg. Det finns också ett flertal busslinjer som tar dig mot exempelvis Haninge eller Huddinge.

Från Telestaden kan du promenera till Farsta Centrum eller Farsta Strand på bara sju minuter och det finns även goda bussförbindelser. Ringlinjen, Buss 184 till exempel går mellan Telestaden, Farsta Centrum och Farsta Strand.

Du som åker bil tar dig lätt via Nynäsvägen till Södermalm eller Stockholm City på bara några minuter. Söderut kan du ta dig till Nynäshamn och Gotlandsfärjan på en halvtimme.

 

Telestaden vänder Farsta mot vattnet

Lättillgänglig kollektivtrafik, vägar och cykelvägar gör att du på ett smidigt sätt kan ta dig till arbete eller studier. Du har även tillgång till hela stadens utbud av fritidsaktiviteter som att träffa vänner, gå på teater, idrotta eller gå på restaurang.

Vill du bort från stan finns stillheten i naturen med lummiga promenadstråk i skogen eller bad och grillning vid Drevviken runt knuten.

När bostäderna byggs länkas Farsta på ett mer naturligt sätt mot vattnet och naturområdena runt Drevviken. Vi på Ikano Bostad och Rikshem tillsammans med Stockholm stad och Trafikverket undersöker möjligheten att koppla ihop Telestaden ytterligare med Drevviken via flera broar över Nynäsvägen.

Senast uppdaterad 9 oktober, 2019