14 Maj, 2021

KRAFT i Telestaden

Den välkände träningsprofilen Nico Musoke, som bland annat varit mästare inom kampsporten MMA, öppnar under våren KRAFT, ett nytt gym och träningsanläggning med fokus på kampsport i Telestaden. Den nya anläggningen kommer erbjuda flera olika kampsportsstilar, allt från thaiboxning och jujutsu till MMA och olika typer av brottning. Träningen riktar sig både till de som satsar på världsnivå och de som bara vill prova på en ny träningsform i vardagen.
Den välkände träningsprofilen Nico Musoke
Allt i den nya träningsstudion är framtaget för att maximera kampsportsupplevelsen.
Även läxhjälp och vägledning för ungdomar.

”Det spelar ingen roll vilken träningsbakgrund du har eller hur gammal du är, du är alltid välkommen att träna,” säger Nico Musoke. ”Vi kommer att erbjuda specifika klasser för barn och ungdomar, men också för äldre vuxna.”

Anpassade lokaler
Allt i den nya träningsstudion är framtaget för att maximera kampsportsupplevelsen. Det innebär bland annat att väggar är madrasserade och att pelare är täckta. I lokalerna finns också säckar och gymutrustning för att komplettera kampsortsträningen med styrketräning.

”Vi har ett komplett koncept där vi erbjuder alla delar som du behöver i din träning,” säger Nico Musoke. ”Vi har utformat upplägget så att alla som kommer till oss ska få träning på högsta nivå.”

Även läxhjälp
Vid sidan av fokuset på träning kommer KRAFT också stötta barn och ungdomar på fler sätt, med exempelvis olika typer av vägledning och läxhjälp. För att nå dit kommer man satsa mycket på att ledarna har rätt kompetens.

”Vi vill erbjuda en verksamhet som gör en positiv skillnad i ungas liv,” säger Nico Musoke. ”Vi kommer ha ett bredare perspektiv där vi kan fånga upp det som är utmanande och viktigt i deras tillvaro och se hur vi bäst kan stötta.”

River mentala barriärer
MMA är en typ av fullkontaktskampsport där många olika tekniker är tillåtna. När sporten introducerades i Sverige fanns det en del som var oroliga för att deltagarna var så fysiskt tuffa mot varandra. Debatten har dock nyanserats med åren och Nico Musoke hoppas att så många som möjligt gör ett besök.

”Alla som kliver innanför dörren kommer märka att ens mentala fördomar försvinner och man förstår vilket bra sammanhang det är för både unga och gamla, tjejer och killar,” säger Nico Musoke. ”Vi kommer också erbjuda klasser med fokus på familjen där föräldrar och barn kan träna tillsammans, vilket ger en positiv och sammansvetsande upplevelse för alla.”

På KRAFT är man mycket nöjda med att öppna i just Telestaden, och ser fram emot att bidra till utvecklingen av stadsdelen.

”Det är kul att vara med från början när stadsdelen växer fram,” säger Nico Musoke. ”Det är ett perfekt läge med parkering och bra kommunikationer till andra stadsdelar.”

Senast uppdaterad 13 maj, 2021