19 Mars, 2021

Historierna som knyter samman Telestaden

Telestaden växer fram på klassisk mark där Televerket haft såväl huvudkontor som labb under många decennier. När nu den nya stadsdelen växer fram, med dess visioner, så är det människorna som rör sig i området som knyter samman historien och framtiden.
Mona Gustafsson
Bakgrund: 66 år, pensionär
Familj: Sambo
Eva Ottosson
Bakgrund: 66 år, pensionär
Familj: En son

Bland alla dessa berättelser hittar vi bland annat Mona Gustafsson, som jobbat nästan 50 år på Televerket/Telia och alltid njutit av områdets möjligheter.

Vad är din relation till Farsta?
Jag arbetade här på Telia från 1971 till 2016. På 70-talet fick jag ett brev hem från Televerket med ett jobberbjudande. Jag tog jobbet och stannade på Telia i nästan 50 år, många av mina år på Telia var i Farsta, både på Vitsand och på Mårbackagatan.

Varför trivs du i Farsta?
För oss som arbetade på kontoren uppskattade vi att kunna gå ut i naturen på lunchen. För oss var det nyttigt att gå en liten promenad bort till Farsta Centrum för att äta lunch istället för att sitta inne på kontoret och äta. Här i Farsta fick jag mycket mer frisk luft än på många andra av Telias kontor.

Vad är det bästa med Farsta?
Jag tycker verkligen om Farsta strand med badet och naturen.

Historien knyter också an till Eva Ottossons liv, med arbete på Televerket/Telia i 33 år, där hon efter jobbet gärna gick och badade på Hökarängsbadet.

Vad är din relation till Farsta?
Jag har arbetat på Telia i 33 år, tills Telia flyttade till Solna 2016. Jag arbetade på kontoret i Farsta mellan år 2005–2016. Jag trivdes verkligen att arbeta här.

Varför trivs du i Farsta?
Jag har trivts med närheten till allt när jag arbetade här, det finns allting som man behöver. För mig har det också varit bra att veta att jag alltid kunde ta mig hem på så många olika sätt med kollektivtrafiken – ofta har jag valt att promenera hem. Det har alltid känts lättare att jobba över när det är en trevlig väg hem.

Vad har varit det bästa med Farsta?
Det bästa med att arbeta i Farsta är att vi kunnat gå över bron till Hökarängsbadet en varm sommardag och bada efter jobbet.

Läs gärna fler berättelser här

 

Senast uppdaterad 26 mars, 2021