5 November, 2021

Guldkant för äldre i Telestaden

Under året har ett nytt äldreboende öppnat upp i Telestaden. Den som bara förknippar äldreboenden med traditionella dragspel och bingo kommer bli rejält överraskad. För Attendos nya boende är något helt annat, med fokus på allt från sport och spa till nöje och kultur.

Det bubblar i Telestaden och en del av det kommer från det nya äldreboendet som har både sportbar och bubbelbadkar. Det är ett så kallat livstidsboende som erbjuder mer än det man vanligtvis förknippar med ett äldreboende. Det innebär att de boende kan njuta av allt från spa och sport till kultur och nöjen.

”Det är ett mycket uppskattat koncept som sätter guldkant på tillvaron för de boende,” säger Marie Hedin, verksamhetschef för Attendo i Telestaden. ”Även om vi fortfarande är i uppstartsfas så har vi redan invigt både bastu och spabad.”

Med spa, sport, nöje och kultur kan det nya äldreboendet erbjuda de boende många möjligheter att ro om sig själv, men även exempelvis samlas och umgås i sportbaren. Framöver kommer det också att anordnas aktiviteter inom kultur och nöje, vilket innebär allt från vernissager till mindre föreställningar.

Televerkare i huset
Det var i maj i år som den första gästen flyttade in och därefter har det varit en jämn ström av ytterligare boende. Totalt kommer äldreboendet ha 110 gäster och cirka 100 medarbetare. Bland de boende finns det flera stycken som har en lång erfarenhet från området, då de jobbat i äldreboendets fastighet tidigare i livet, när Televerket huserade här.

”Vi har sett ett stort intresse för boendet och det är speciellt att vi har gäster som har många fina minnen från området,” säger Marie Hedin. ”I takt med att vi utökar verksamheten kommer vi också rekrytera ytterligare personal och söker nu bland annat ytterligare omvårdnadspersonal och sjuksköterskor”.

Passande läge
Lokalerna i Telestaden passar perfekt för verksamheten och ger möjligheter att erbjuda livstidsboende. Valet av Telestaden var långt ifrån någon slump, det centrala läget med goda kommunikationer till city och andra viktiga knutpunkter har spelat stor roll.

”Vår verksamhet spelar en viktig roll i Farsta, då det behövs fler nya äldreboenden i området,” säger Marie Hedin. ”Vi trivs väldigt bra i Telestaden och uppskattar allt som händer i området, med exempelvis verksamheter som öppnar, vi blir som en familj här.”

Här kan du läsa mer om Attendo Telestaden.

Senast uppdaterad 5 november, 2021