7 December, 2021

Från Televerket till Zumba – Flex Fitness har flyttat in i Telestaden

En ny träningsanläggning har öppnat i Telestaden och trots att anläggningen bara haft öppet en kort tid har många nya medlemmar redan strömmat in genom portarna. Det är kedjan Flex Fitness som öppnar sin tredje anläggning i Televerkets gamla lokaler.

”Vi öppnade i mitten av september och har redan hunnit få mycket positiv återkoppling från de som bor i området,” säger Peter Sewerin på Flex Fitness. ”Vi är en kedja som är grundat av entusiaster och därför är det enormt härligt att få det gensvaret.”

Anläggningen huserar i Televerkets gamla lokaler och har fönster som vetter ut mot två sidor, vilket skapar ett fint ljusinsläpp. Den 1500 kvm stora ytan har moderna gymmaskiner, fria vikter, många konditionsmaskiner och en gruppträningssal på 100 kvm. Dessutom finns det en lounge där medlemmarna kan njuta av bland annat kaffe före och efter träningen.

”Vi satsar hårt på att skapa en familjär stämning där alla olika åldrar känner sig välkomna och möts,” säger Peter Sewerin.

Stort utbud
I gruppträningssalen erbjuder Flex Fitness olika typer av klasser, från zumba till core och yoga. Dessutom erbjuder man speciella seniorklasser med lättare funktionell träning anpassad till äldre som vill röra på kroppen. Anläggningen kommer också under våren öppna en större utomhusdel som har komplett gym och gruppträning, cirkelträning och konditionsträning utomhus. Där kommer medlemmarna kunna träna själva och tillsammans med instruktörer på ledda pass.

”Det finns många fördelar med Telestaden, hela stadsdelen utvecklas med både restauranger och bostäder framöver,” säger Peter Sewerin på Flex Fitness. ”Dessutom är det lätt att ta sig hit från motorvägen, det finns bra med parkering och ligger endast några minuter från tunnelbanan”.

Trygg miljö
Under de rådande omständigheter som varit har Flex Fitness satsat mycket på att erbjuda en så trygg träningsmiljö som möjligt. Det innebär att man har ett inpasseringssystem som gör att medlemmar via en app kan se hur många som är inne på anläggningen och man har också haft restriktioner kring antal för gruppträning. Trots att restriktioner lättat har kedjan valt att ha kvar mer frekvent städning och antibakteriella medel i anläggningen för medlemmarna.

Senast uppdaterad 7 december, 2021