15 Februari, 2019

Från sporthall till global scen

En spännande förändring är på gång i Telestaden när den gamla gympasalen förvandlas till en flexibel yta för kreativa konstarter. Flexibla lösningar gör det möjligt för HALLEN i Farsta att rivstarta med interaktiva TRÄD för alla 4-5åringar och senare i vår blir det gratis föreställningar för alla.
Föreställningen TRÄD - foto Håkan Larsson
Christina Caprioli, dansare och koreograf, leder ccap

ccap, en organisation för dans och koreografi under ledning av Cristina Caprioli, omvandlar nu den 650 kvm stora idrottshallen i Hus O i Telestaden till en plats för koreografi och performancekonst och angränsande konstarter. I mars börjar de med Capriolis interaktiva föreställning TRÄD i samarbete med Dansens Hus och Dansistan och Farstas stadsdelsförvaltning. Inledningsvis ges den för alla 4-5åringar och särskolor i Farsta med omnejd men under Kulturnatten i april är den tillgänglig för alla.

– Det nya samarbetet ger även möjlighet för företag att vara kreativa på arbetstid i Telestaden. Vi bidrar till ett levande Farsta, och det här stärker ytterligare det konstnärsklustret vi nu bygger, säger Per Högdin, projektchef Telestaden. Detta är en dansscen för alla, inte bara för Telestaden och Farsta utan för hela södra Stockholm. TRÄD-installationen kommer finnas hela året, vilket ger större möjlighet för fler att ta del av den.

HALLEN i Farsta gör det möjligt att sprida dans och koreografi till flera publikgrupper och sociala fält.” – Cristina Caprioli, dansare och koreograf

Anna Grip, samordnare från ccap berättar om planerna:
– Kontrakt är skrivet att under tre år kunna verka med dans och koreografi, musik och konst i lokalerna. Vi har kontakt med Farstas kulturskola, företagargrupper och Familjebostäder. Nu vill vi ha ännu mer samarbete med skolor, föreningar och det lokala kultur- och näringslivet. En del säger till oss ”hur ska ni få folk ut hit” – men det bor ju 56 000 personer bara i stadsdelsområdet Farsta! Vi vill bland annat erbjuda en vecka med sommarlovsaktiviteter och ser fram emot att få presentera fler intressanta föreställningar framöver i samarbete med Telestaden, Ikano Bostad, Rikshem, Familjebostäder, SITE och Konstverket.

Se trailern för TRÄD – en interaktiv föreställning

För mer information:
Per Högdin, per.hogdin@telestaden.se, 070-208 90 11
Sergio Guimaraes, sergio@speakingofpr.se, 076-1789 444
Om du är intresserad av att boka en föreställning eller hyra lokal eller kontorsplats i Hallen i Farsta, vänligen kontakta julia.sundberg@ccap.se

HALLEN i Farsta – Telestadens nya dansscen innan omvandlingen. Foto: ccap

Senast uppdaterad 2 oktober, 2019