27 Juni, 2022

Allsångsfinal i Telestaden

Den 28 juli blir det skönsång i Telestaden; då är det final i allsångsserien Allsång i Farsta!

Vi värmer upp inför sångfesten från klockan 15, med hoppborg, ballongskulptör och annat festligt. Dessutom finns det mat, glass och fika att köpa – så när allsången drar i gång klockan 18 är du förhoppningsvis redo att ta i från tårna under en hel timme. När kvällen avslutas hoppas vi att du är så fulladdad med musik att du kan sjunga dig vidare i sommaren.

Kvällen bjuder på Abbagruppen Waterloo som hyllats över hela världen, den begåvade sångerskan och kreatören Venus Rami från Skogås och allas vår galna Kantorn (du vet mannen som slog igenom i tv-programmet Talang när han körde hooverboard och kastade parmesan) med en sångröst som du sent ska glömma. På scenen hittar du också den fenomenala huskören The Covergirls och ett storslaget gäng musiker som leds av kapellmästaren och pianisten Karin Westerberg, känd bland annat från ”Så ska det låta”.

Bara sjung!
Initiativtagarna bakom Allsång i Farsta heter Hanna Norman och Camilla Dahlin. Camilla är en av grundarna bakom Abba-tribute-bandet Waterloo och har turnerat jorden runt med ”The show – a tribute to Abba”. Det är också hon som kommer att vara kvällens energiknippe till allsångsledare.

– Jag älskar att få människor att sjunga, förklarar hon. Det behöver inte låta bra eller vara rätt text, utan bara sjung! Musik är härligt och vi vet ju att det bildas endorfiner i kroppen när man sjunger. Är inte det väldigt fiffigt, att man mår bra och blir glad av att sjunga?! Så här efter pandemin kände Hanna och jag att vi ville kickstarta kulturen i vår egen närmiljö – jag bor själv i Ågesta och är uppvuxen här. För oss är det också viktigt att evenemanget är gratis, så att alla har möjlighet att vara med!

Så kan du ladda inför sångfesten
Artisterna kommer att presenteras löpande här på telestaden.se under sommaren, för dig som är nyfiken och vill ha lite extra koll. Om du har Facebook kan du även gilla sidan ”Allsång i Farsta” för att få löpande information och kika på låtarna och öva in texterna. När du kommer till Telestaden den 28 juli får du ett allsångshäfte, men det kan ju vara kul att ha övat lite innan, så att du kan klämma i lite extra! Dessutom finns en Spotifylista som heter ”Allsång i Farsta”, för den som vill lyssna in sig på originalartisterna.

När: 28 juli från klockan 15.00 (18.00 sätter allsången igång)
Var: Mårbackagatan 11, Farsta

Allsången och aktiviteterna är gratis. Mat och fika finns att köpa på plats.

Senast uppdaterad 27 juni, 2022